بیوگرافی هنرمندان

نقش رسانه در جهاد تبیین، گفتگو با علی ناییج مدیر تلویزیون اینترنتی جهان نما تی وی و فعال رسانه ای

  • نقش رسانه در جهاد تبیین

    گفتگو با علی ناییج مدیر تلویزیون اینترنتی جهان نما تی وی و فعال رسانه ای

    گفتگو با علی ناییج
    گفتگو با علی ناییج

    برای شروع توضیح مختصری بدهید از اینکه چرا وارد عرصه هنر و رسانه شده اید؟

    علاقه دوران کودکی بنده بازیگری بوده است.بعد از بازی در چند کار تمایلم به سمت تولید برنامه رفت.با تاتر آغاز کردم،سالها نیز دستیاری نمودم.طبیعتا این فضا برای بنده ملموس است.

    شما بعنوان کسی که فعالیت‌های رسانه ای را در حوزه های مختلف بخصوص در حیطه سیاسی تجربه کرده اید، وضعیت رسانه ای کشور را چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی چگونه ارزیابی می کنید؟

    ببینید ،عرصه رسانه ای کشور نسبت به گذشته چه از نظر محتوا و چه از نظر فراگیری رشد بی نظیری داشته است.هم رسانه های سمعی و بصری و هم رسانه های نوشتاری یا جراید.

    به مدد شبکه های اجتماعی ،ماهیت فضای رسانه ای دنیا تغییر کرده است.دیگر مانند گذشته اخبار بعد از ساعتها به دست مخاطب نمی رسد.هر اتفاقی که در جهان بیفتد به سرعت در شبکه های اجتماعی اطلاع رسانی می شود و می توان گفت که رسانه اکنون بسیار قدرتمندتر از پیش شده است.

    گفتگو با علی ناییج
    گفتگو با علی ناییج

    وضع آزادی رسانه ها در کشور را نسبت به گذشته مطلوب می بینید؟

    صددرصد.خفقانی که در دهه شصت و هفتاد و اوایل دهه هشتاد بر فضای رسانه ای کشور حاکم بود شاید برای نسل جدید عجیب و مضحک بنظر برسد.

    در خاطرم هست،هفته ای نبود که به دلایل مختلف ،ما شاهد توقیف جراید نباشیم. از یک طرف آزادی بیان را علم می کردند و از طرفی دیگر با روشنفکران رسانه و منتقدان برخورد می نمودند.

    دیگر از آن خفقان و جو بسته آن خبری نیست.به راحتی حرف میزنیم،نظر می دهیم،نقد میکنیم.آزادی بیان و قلم در حال حاضر حکمفرماست.البته نباید فراموش کنیم که آستانه تحمل نقدپذیری حاکمیت نیز بالا رفته است.

    وارد مبحث سواد رسانه ای بشویم.

    آیا کسانی که این روزها در فضای مجازی فعالیت می کنند با رسانه آشنایی دارند و از سواد رسانه برخوردار هستند یا خیر؟

    همانطور که عرض کردم به دلیل ظهور شبکه های اجتماعی ،ماهیت رسانه تغییر کرده است.تبادل اطلاعات و محتوا آنقدر آسان و سریع شده که برای هر شخص با هر میزان سواد و سن و سال سهل الوصول است.

    سواد رسانه هم‌ یکی از سوادهای نوزده گانه ایست که الزام به یادگیری آن توصیه می شود.متاسفانه در حال حاضر اکثر مردم مدعی هستند که از سواد رسانه برخوردارند.

    در صورتی که هنوز قدرت تحلیل درست یا غلط بودن یک خبر و یا محتوا را ندارند.

    گفتگو با علی ناییج
    گفتگو با علی ناییج

    فضای مجازی بی نهایت باز است.در هر دقیقه هزاران خبر و مطلب و محتوا در سراسر دنیا در حال تبادل است.کسیکه در این حوزه فعالیت می کند باید توان تفکیک داشته باشد.باید توان شناخت شایعات را داشته باشد.توان ادراک و شعور شناخت دسیسه های رسانه ای و واقعیت را داشته باشد.

    شاید فردی با مدرک پزشکی مشغول فعالیت در رسانه است.ولی تا وقتی که توان تجزیه و تحلیل مطالبی را که در فضای مجازی به دستش می رسد را نداشته باشد یک بی سواد در حوزه رسانه محسوب می شود.

    دلیل وضعیت افسار گسیخته رسانه ای کشور بخصوص در حوزه سیاست و فرهنگ ،همین بی سوادی و عدم شناخت به رسانه می باشد.

    در جایی گفته بودید که دلیل مهم راه اندازی تلویزیون جهان نما تی وی جهاد تبیین بوده است!

    گفتگو با علی ناییج
    گفتگو با علی ناییج

    بله. رویکرد ما در این شبکه جهاد تبیین و الگوی سبک زندگی ایرانی اسلامی بوده است.اصلا هدف حضور بنده نیز در فضای رسانه ای در حال حاضر همین است.

    همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، فضای مجازی فضای ول و بی در و پیکری است.

    شما یک جستجوی ساده در اینستاگرام داشته باشید به مسمومیت شدید آن پی می‌برید.. ابتذال،ترویج فساد،تغییر الگوی زندگی…محصول عدم شناخت کافی و وافی در نوع حضور و مواجهه با فضای مجازی و عدم شناخت دشمن است.

    وقتی رهبری تاکید بر این نکته دارند که جهاد تبیین فوری و قطعی است،یعنی دیگر زمان تعلل و تعمق نیست.روشنفکران انقلابی،تولیدکنندگان محتوا،نویسندگان، برنامه سازان و همه دلواپسان باید دست به کار شوند.

    دشمن به سرعت در حال پیشروی است.نمی دانم چرا نمی خواهیم باور کنیم که فرهنگ کشور در کما به سر می برد.اعتقادات و ارزش‌های ما در حال مرگ است.

    بودجه های هنگفتی که هرسال به نهادهای فرهنگی کشور تخصیص داده می شود،کجا صرف می شود؟

    چرا متولیان گزارش نمی دهند که در پنج سال اخیر در شورایعالی انقلاب فرهنگی چه کردند؟

    اصلا کاری کردند؟!

    که اگر کاری می کردند خروجی کارهایشان به رشد فساد و بی حجابی و ولنگاری منتج نمیشد.

    حتی جهاد تبیین در بین دوستان و همکاران انقلابی بنده نیز درست تعریف نشده است.

    بر این تفکر قائلند که جهاد تبیین به معنی تخریب و تحقیر جبهه مخالف است.

    تا وقتی که همه دستگاه‌های حاکمیتی به خود نیایند و شروع به ترمیم و احیای وضعیت فرهنگی و رسانه ای و اعتقادی کشور نکنند این عزم ملی شکل نمی گیرد و روز به روز به افول اعتقادات و ارزش‌ها نزدیک تر می شویم.

    هر کس سهمی در جهت بهبود این اوضاع دارد و می بایست وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهد.

    گفتگو با علی ناییج
    گفتگو با علی ناییج

    شما خودتان را بعنوان فعال رسانه ای در جهاد تبیین تا چه حد موفق می دانید؟!

    بنده هنوز اول راه هستم.اگر همه فعالان حوزه رسانه و فرهنگ،اعم از سینماگران و برنامه سازان و دغدغه مندان،به دور از ملاحظات،یک یا علی بگویند و دستگاههای نظارتی نیز از خود ضعف نشان ندهند،انشالا حوزه فرهنگ و رسانه ترمیم و احیا می شود و در آن زمان است که می توانیم باز هم به فرهنگ و سنت‌های خود ببالیم.

    در انتها اگر نکته ای دارید بفرمایید.

    حرف خاصی ندارم.برای همه ملت شایسته و بزرگ ایران لحظات شاد آرزو می کنم و همچنین آرزوی سلامتی و فرج حضرت ولی عصر (عج) را دارم.

    والسلام

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۸ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا