رپورتاژ

راهنمای کامل فریت بار: هر آنچه باید بدانید

  • فریت یا فریت بار (Freight) کلمه‌ای انگلیسی است و به صنعت حمل‌ونقل بار در سراسر جهان اشاره می‌کند. بازرگانی ضیایی یکی از شرکت‌های فعال در حوزه فریت بار و ارسال بار به‌صورت هوایی در ایران محسوب می‌شود. در مطلب راهنمای کامل فریت بار: هر آنچه باید بدانید، انواع فریت بار، عوامل تاثیرگذار روی هزینه‌های آن و نکات لازم مرتبط با آن را بیان می‌کنیم. در پایان مقاله هم بیشتر با شرکت معرفی‌شده و خدمات آن آشنا می‌شویم.

    فریت بار چند نوع است؟

    راهنمای کامل فریت بار
    راهنمای کامل فریت بار

    درادامه انواع مختلف فریت بار را معرفی و مزایا و کالاهای قابل‌حمل از طریق آن‌ها را بیان می‌کنیم.

    فریت هوایی 

    فریت هوایی سریع‌ترین روش حمل‌ونقل و برای انتقال کالاهای ارزشمند، حساس به زمان یا فاسدشدنی مناسب است؛ البته گران‌ترین روش فریت بار محسوب می‌شود و بیشتر برای انتقال لوازم الکترونیکی، داروها و کالاهای لوکس کاربرد دارد.

    فریت دریایی

    محموله‌های بزرگ، سنگین یا حجیم از طریق فریت دریایی منتقل می‌شوند؛ این روش برای انتقال محموله‌های بزرگ در مسافت‌های طولانی گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه است. فریت دریایی معمولا برای انتقال مواد خام، خودروها، مبلمان، مواد شیمیایی، فرآورده‌های پالایشگاهی، نهاده‌های دامی و کشاورزی و مواد غذایی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

    فریت زمینی

    فریت بار زمینی شامل فریت بار جاده‌ای و ریلی می‌شود. فریت بار جاده‌ای متداول‌ترین روش انتقال بار است و حتی برای انتقال بارهای حجیم و سنگین نیز استفاده می‌شود. این نوع روش فریت بار برای انتقال بار در داخل و خارج از کشور مناسب است. فریت بار ریلی هم برای حمل‌ونقل بارهای حجیم در مسافت‌های طولانی دارای خطوط ریلی قابل‌استفاده است. معمولا انتقال کالاهای مصرفی، محصولات کشاورزی و مصالح ساختمانی از دو طریق فریت بار ریلی و جاده‌ای انجام می‌شود.

    فریت بار چندوجهی (Intermodal Freight)

    در فریت بار چندوجهی از ترکیبی از حمل‌ونقل هوایی، دریایی و زمینی استفاده می‌شود؛ هدف از استفاده از فریت بار چندوجهی، انتقال سریع و اصولی کالاها و در بعضی موارد کاهش برخی از هزینه‌هاست.

    فریت کمتر از کامیون کامل (Less Than Truckload Freight یا LTL)

    فریت کمتر از کامیون کامل متداول‌ترین نوع فریت بار محسوب می‌شود. در این روش حمل‌ونقل، به‌جای کامیون از وانت‌ها استفاده و بارهای کوچک یا کم‌حجم مثل پالت‌های کالا و محموله‌های خرد جابه‌جا می‌شوند.

    فریت کامیون کامل (Full Truckload Freight یا FTF)

    در فریت کامیون کامل از کامیون استفاده و معمولا حمل کالاهای حجیم، ماشین‌آلات بزرگ و محموله‌هایی با حجم بالا با این روش انجام می‌شود.

    فریت فورواردینگ Freight Forwarding (حمل‌ونقل توسط شخص ثالث)

    در این روش افراد شخص ثالث مسئولیت انتقال کالا را برعهده می‌گیرند. این روش فریت بار برای تجارت بین‌المللی یا انتقال کالاهای وارداتی یا صادراتی استفاده می‌شود. فریت فورواردینگ می‌تواند نیاز کسب‌وکارهایی را که نیازمند خدمات لجستیک هستند، برطرف کند.

    عوامل تعیین‌کننده قیمت فریت بار

    راهنمای کامل فریت بار
    راهنمای کامل فریت بار

    عوامل تعیین‌کننده قیمت فریت بار به شرح زیر هستند:

    • روش حمل‌ونقل: روش‌های هوایی، دریایی، ریلی یا جاده‌ای قیمت‌های متفاوتی دارند. فریت بار هوایی گران‌ترین روش و فریت بار دریایی برای انتقال محموله‌های بزرگ، مقرون‌به‌صرفه‌ترین فریت است.
    • فاصله
    • وزن و حجم
    • عوارض گمرکی و تعرفه‌ها
    • نوع کالا: معمولا برای انتقال کالاهای خطرناک، فاسدشدنی یا بزرگ باید از روش‌های خاص حمل‌ونقل استفاده کرد که باعث افزایش هزینه می‌شود.
    • بیمه
    • افزایش تقاضای فصلی: افزایش تقاضا در زمان‌های خاص (مانند تعطیلات) افزایش هزینه‌ها را به‌دنبال دارد.

    نکات ضروری دررابطه‌با فریت بار

    راهنمای کامل فریت بار
    راهنمای کامل فریت بار

    قبل از استفاده از خدمات فریت بار باید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

    • قوانین گمرکی:  آشنایی کامل با قوانین و مقررات گمرکی در کشورهای مختلف ضروری است. در هنگام تحویل بار باید تمام مراحل مرتبط با تحویل مدارک، پرداخت هزینه‌ها و مراحل مرتبط با ترخیص کالا را انجام داد تا در فرایند واردات و صادرات کالا مشکلی ایجاد نشود.
    • بیمه: پرداختن حق بیمه فریت برای جبران خسارت مفقودی، ازبین‌رفتن یا سرقت محموله‌های ارزشمند ضروری است.
    • تفهیم قوانین و اصطلاحات مهم: قوانین و اصطلاحات مرتبط با وظایف و مسئولیت‌های مشتریان و شرکت ارائه‌دهنده خدمات فریت بار در فرایند پرداخت هزینه‌های حمل، بیمه و گمرک باید تفهیم شوند. درضمن قوانین و اصطلاحات مرتبط با اینکه چه کسی عهده‌دار مسئولیت ریسک جابه‌جایی و انتقال کالاها خواهد بود نیز باید کاملا تفهیم شوند. به مجموع این قوانین و اصطلاحات در علم بازرگانی اینکوترمز (Incoterms) گفته می‌شود. درصورت تمایل برای ورود به حوزه فریت بار و صادرات و واردات حتما باید با بندهای اینکوترمز آشنا شوید.
    • بهره‌مندی از فناوری‌های جدید: استفاده از پلتفرم‌های دیجیتال مانند پلتفرم‌های ابری و سیستم‌های هوش مصنوعی درحال افزایش است و بهره‌مندی از آن‌ها به بهینه‌سازی فرایند فریت بار کمک می‌کند. درضمن فناوری‌های مرتبط با پیگیری لحظه‌ای وضعیت کالا در فرایند انتقال کالاها نیز باید پیاده‌سازی شوند.
    • سوخت مناسب: استفاده از سوخت‌های سازگار با محیط‌زیست یا حداقل سوخت‌هایی که آسیب کمی به محیط‌زیست وارد می‌کنند.

    آشنایی بیشتر با بازرگانی ضیایی

    بازرگانی ضیایی برای فریت بار و انتقال هوایی بار به اکثر نقاط جهان در خدمت شماست. این شرکت کیفیت بسته‌بندی و ارائه بهترین قیمت را تضمین می‌کند و برای فریت بار هوایی با اکثر فرودگاه‌های جهان همکاری دارد. شما می‌توانید برای فریت بار به کشورهای آمریکا، کانادا، انگلیس، آلمان، هلند، سوئد، دانمارک، نروژ، فنلاند و چند کشور دیگر دنیا از بازرگانی ضیایی کمک بگیرید.

    فهرست کامل کشورهایی که می‌توانید بار خود را با استفاده از خدمات بازرگانی ضیایی به آن‌ها ارسال کنید، در وبسایت این گروه بازرگانی موجود است. در ضمن وبسایت مذکور یک راهنمای کامل فریت بار: هر آنچه باید بدانید، نیز محسوب می‌شود؛ زیرا تمام اطلاعات لازم درباره فریت بار به کشورهای مختلف جهان در آن ارائه شده‌است.

    سخن پایانی

    فریت بار به‌معنای انتقال بار به اقصی‌نقاط جهان از طریق هوایی، دریایی و زمینی است. خدمات مرتبط با فریت بار می‌تواند فرایند صادرات و واردات کالاها را بسیار آسان کند. برای تسهیل انتقال سریع و بدون خطر کالاهای ضروری، حساس یا فاسدشدنی با هزینه مناسب نیز می‌توان از خدمات فریت بار استفاده کرد. هزینه فریت بار به عواملی مثل روش حمل‌ونقل، میزان فاصله، نوع بیمه و میزان عوارض گمرکی کشور مقصد بستگی دارد.

    بازرگانی ضیایی یکی از شرکت‌های ایرانی در حوزه فریت بار است که تاکنون بیش از ۵۵هزار مرسوله را با موفقیت ارسال کرده‌است و درحال‌حاضر بیش از ۸۱۰ مشتری حقیقی و حقوقی دارد. شرکت‌های کاله، زمزم، فرش محتشم کاشانی، فرش مشهد اردهال و کاشی مرجان از مشتریان بزرگ این شرکت بازرگانی هستند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا