توقیف دوباره سریال تاسیان و جمع آوری شبانه بیلبورد ها
توقیف دوباره سریال تاسیان و جمع آوری شبانه بیلبورد ها که به نظر میرسد این سریال تاسیان توقیف شده است را در این مطلب از نیمکت خبر قرار داده ایم. با ما همراه باشید.

توقیف دوباره سریال تاسیان و جمع آوری شبانه بیلبورد ها
با توجه به جمع آوری شبانه بیلبورد های تاسیان از سطح شهر تهران، به نظر میرسد سریال تاسیان دوباره توقیف شده است.
بیلبوردهای تبلیغاتی سریال تاسیان ۴شنبه شب با مجوز وزارت فرهنگ در تهران اکران شد اما کمتر از ۲۴ساعت با دستور شهرداری از تمام شهر پایین آمد.
مدیر جدید ساترا به سازمان زیباسازی و شهرداری تهران دستور داده بیلبوردها جمع آوری شود و شهرداری تهران نیز با دستور زاکانی، بیلبوردها را جمع کرده است.
مشخص نیست اصولا ساترا و شهرداری از نظر قانونی حق جمع آوری بیلبورد های اکران شده دارای مجوز را دارند یا خیر و چرا وزارت فرهنگ در این زمینه از مجوز خود دفاع نکرده است.
نکته قابل تامل اینکه سریال تاسیان بعد از شکایت ساترا یک هفته توقیف شد و پس از آن پخش خود را مجددا از سر گرفت اما ظاهرا ساترا و مدیریت جدیدش بار دیگر از تاسیان شکایت کرده و آن را در معرض توقیف قرار دادند.

سریال تاسیان
دومین تجربه کارگردانی تینا پاکروان در شبکه نمایش خانگی یک درام تاریخی عاشقانه دیگر است که در زمستان ۱۴۰۳ از پلتفرم فیلیمو پخش شد.
سریال «تاسیان» همچون سریال «خاتون» با تبلیغات خوب و تقریباً پرسر و صدایی معرفی شد..
«تاسیان» در زبان گیلکی به معنای حالتی است که به خاطر نبودن کسی به انسان دست میدهد.
این واژه بیانگر دلتنگی، غم و اندوهی است که از دوری یا فقدان یک عزیز ناشی میشود.
تاسیان میتواند احساسی مانند بیقراری، سوت و کور شدن، یا حالتی را که دست و دل به هیچ کاری نمیرود، توصیف کند.
در واقع، این کلمه به حس غمی اشاره دارد که در اولین غروب پس از رفتن یک عزیز یا مهمان از خانه به انسان دست میدهد.
سریال جدید تینا پاکروان هم چنانچه از خط داستانیاش پیداست، قرار است درباره یک داستان عاشقانه ممنوعه یا در سطحی گستردهتر اندوه از دست رفتن شکوه.
تینا پاکروان بعد از تجربه نبستاً موفقش در سریال «خاتون» در پرداختن به یک دوره و واقعه تاریخی حقیقی در تاریخ معاصر ایران، یک بار دیگر به تاریخ معاصر ایران رجوع کرده و البته دوره زمانی نزدیکتری را برای روایت قصهاش انتخاب کرده است.
سریال «تاسیان» داستانی عاشقانه را در دهه پنجاه شمسی روایت میکند.
داستان از مهر ۱۳۵۶ شروع میشود و تمرکز آن بر عشقی است که بین یک ساواکی به نام امیر و دختر جوانی به نام شیرین شکل میگیرد.

اولین توقیف نمایش سریال تاسیان
خبرگزاری میزان از توقف پخش سریال «تاسیان» خبر داد و دلیل آن را «نداشتن مجوز تولید و پخش» اعلام کرد.
این خبرگزاری شامگاه یکشنبه پنجم اسفند بدون اشاره به جزئیات تنها نوشت که «جلسهای با حضور تهیهکننده سریال و مسئول سکو» برگزار شد و «به وی ابلاغ شده است که سریال دارای ایراداتی است».
«عوامل فیلم باید ضمن کسب مجوز تولید و پخش، ایرادات سریال را نیز اصلاح کنند».
شماری از منتقدان و همچنین کاربران شبکه اجتماعی گفتهاند که این سریال توقیف شد تا از بینندگان تلویزیون جمهوری اسلامی کاسته نشود.
از جمله مسعود فراستی، منتقد سینما و تلویزیون، گفت: «ممیزی نمیگذارد یک سریال تاریخی آبرومند بیاید مردم ببینند، مبادا آشغالهایی که دارند دیده نشود.» «ستاد امر به معروف و نهی از منکر» ۲۴ بهمن با بیان اینکه این سریال «حیا و عفت در جامعه را هدف قرار داده»، اعلام کرد که از فیلیمو و ساترا شکایت کرده است.
پیش از آن نیز علی مطهری، نماینده پیشین مجلس، بلافاصله پس از نمایش اولین قسمت نوشته بود که عوامل این سریال و نمایش دهندگان آن در تلاشاند تا «به تدریج رقص مختلط و مانند آن را عادی جلوه دهند».
خبرگزاری فارس، نیز در چندین یادداشت به «تاسیان» تاخت و مدعی شد که این سریال «ساواک را تطهیر میکند»، «انقلابیون را سطحی نشان میدهد» و «سبک زندگی اشرافی را ترویج میکند».
گردآوری: نیمکت خبر