مهارتهایی که اگر به فرزندتان بیاموزید، در آینده از شما تشکر خواهد کرد!
آموزش به کودکان یکی از مهمترین وظایف والدین و جامعه است. وقتی صحبت از تربیت فرزندان میشود، اغلب به آموزشهای مدرسهای و نمرات بالا فکر میکنیم. اما حقیقت این است که برخی از مهارتهای زندگی به همان اندازه یا شاید بیشتر، اهمیت دارند. آموزش مهارت های اجتماعی یا مهارت های عملی برای هر کودکی لازم است تا آینده آن به خطر نیوفتد. در ادامه این مقاله قصد داریم تا این موارد را با هم بررسی کنیم؛ پس اگر میخواهید آینده فرزندتان را تضمین کنید، در ادامه همراه ما باشید و با دقت به هر مورد توجه کنید.
مهارت های اجتماعی به فرزندان در کودکی
اول از همه مهارت های اجتماعی را به فرزند خود آموزش دهید. مهارتهای اجتماعی به کودکان در سنین پایین، نقش مهمی در زندگی آینده آنها دارد. برخی از مهارتهای اجتماعی مهم که باید به کودکان آموخته شوند عبارتند از:
- مهارتهای ارتباطی: کودک باید یاد بگیرد که چگونه بهخوبی با دیگران صحبت کند، خواسته های خود را بیان کند و به آنها گوش دهد.
- پذیرفتن و حل مشکلات: آموزش اینکه چالش و مشکلات در زندگی همیشه وجود دارند و ما باید آنها را قبول کرده و برای حل مشکلات تلاش کنیم.
- کار گروهی: یادگیری همکاری در گروهها و مشارکت در فعالیتها برای رسیدن به اهداف مشترک، یکی از ضروری ترین مهایت های مهم به کودکان است.
- اعتماد به نفس و احترام به خود: اعتماد به نفس یکی از مهم ترین مهارت های زندگی است که باید به کودکان در سنین پایین آموزش داده شود.
- ادب و احترام: آموختن رفتار مؤدبانه و احترام به دیگران در تمام روابط اجتماعی.
- صبر و شکیبایی: توانایی انتظار و تحمل در موقعیتهای مختلف اجتماعی یکی دیگر از مهارت های مهم به کودکان است.
مهارت های کاربردی برای کودکان در آینده
علاوه بر مهارت های اجتماعی، آموزش برخی مهارت ها به کودکان باعث می شود تا در آینده از آنها برای زندگی بهتر و سالم تر استفاده کنند. این مهارت ها را حتما به کودکانتان آموزش دهید، در صورت نیاز در کلاس های آموزشی ثبت نام کنید یا معلم خصوصی بگیرید؛ زیرا بسیار مهم تر از آن چیزی است که فکر می کنید. این مهارت ها شامل:
۱. آموزش یک ساز موسیقی
آموزش موسیقی به فرزندتان نه تنها یک فعالیت سرگرمکننده است، بلکه یک سرمایهگذاری بلندمدت برای رشد ذهنی و عاطفی او به شمار میرود. یادگیری سازهای موسیقی، فواید بسیار زیادی برای کودکان دارد. تحقیقات نشان دادهاند که یادگیری موسیقی موجب تقویت مهارتهای شناختی، حل مسئله و حتی هوش ریاضی میشود.
اینکه چه سازی را انتخاب کنید به سلیقه و علاقه فرزند شما بستگی دارد، اما به در ابتدا از سازهای ساده تر مانند گیتار شروع کنید. گیتار به دلیل انعطافپذیریاش در سبکهای مختلف موسیقی، برای کودکان جذاب تر است. همچنین مهارتهای هماهنگی چشم و دست، توانایی گوش دادن به جزئیات و حتی تقویت حافظه و تمرکز از نتایج مثبت یادگیری گیتار است. علاوه بر مزایای ذهنی، موسیقی به رشد عاطفی فرزند شما کمک میکند.
در آموزش به کودکان خیلی سخت برخورد نکنید و به شکل بازی و سرگرمی موسیقی را به کودک خود بیاموزید. حتما هم لازم نیست کودک شما در موسیقی در ابتدا حرفه ای شود. با تشویق و کمک شما فرزندتان انگیزه ای بیشتری برای ادامه داده پیدا می کند.
برای شروع آموزش هم بهتر است خودتان کنار فرزندتان باشید و قدم به قدم با آن پیش روید. وب سایت های آموزشی زیادی وجود دارند که سازهای موسیقی را آموزش میدهند مانند گیتار بر و ملوتار که برای آموزش دادن به کودکان بهترین گزینه هستند.
۲. آموزش زبان انگلیسی
زبان انگلیسی یک مهارت ضروری برای تمام انسان ها است. اگر به فرزندتان زبان انگلیسی بیاموزید، در آینده به مراتب راحتتر میتواند به اطلاعات جهانی دسترسی پیدا کند، با افراد مختلف ارتباط برقرار کند و در محیطهای شغلی بینالمللی موفق باشد.
زبان انگلیسی در دنیای امروز به عنوان زبان مشترک در بسیاری از صنایع از جمله تکنولوژی، تجارت، علم و فرهنگ شناخته شده است. یادگیری این زبان میتواند برای فرزند شما در آینده درهای جدیدی از فرصتهای شغلی و تحصیلی باز کند. همچنین مهارت در زبان انگلیسی به فرزند شما این امکان را میدهد که با فرهنگهای مختلف آشنا شود و با تمام دنیا ارتباط برقرار کند.
یادگیری زبان انگلیسی از سنین پایین به مراتب راحت است و فرزند شما بدون فشار یاد می گیرد. اگر این مهارت را به کودک خود آموزش دهید و به آن توجه کنید، قعلا چندین سال بعد فرزندتان به خاطر این مهارت از شما سپاسگزار خواهد بود.
۳. آموزش یک رشته ورزشی
ورزش یکی از بهترین راهها برای تقویت سلامت جسمی و روحی کودکان است. آموزش یک رشته ورزشی به فرزندتان فواید زیادی برای آن دارد. حفظ تناسب اندام، تقویت اعتماد به نفس، همکاری تیمی، و مهارتهای اجتماعی از جمله فواید ورزش در کودکان است. همچنین ورزش باعث کاهش استرس و اضطراب در کودکان میشود و آنها را از مشکلات روانی و اجتماعی که ممکن است در دوران رشد با آن مواجه شوند، محافظت میکند.
یک نکته مهم در اینجا این است که ورزش به کودک شما یاد میدهد که چگونه به صورت تیمی کار کند و با دیگران ارتباط برقرار کند. این ویژگی در زندگی بزرگسالی آنها بسیار ارزشمند است و در محیطهای شغلی و اجتماعی به آنها کمک خواهد کرد. برای انتخبا ورزش به علایق فرزندتان توجه کنید و هیچ اصراری به انجام یک ورزش خاص نکنید.
۴. آموزش یک مهارت کاری
آموزش یک مهارت کاری به فرزندتان میتواند به او کمک کند که در آینده از استقلال مالی برخوردار باشد و به راحتی وارد بازار کار شود. با پیشرفت تکنولوژی و دنیای اینترنت سعی کنید به فرزندان خود مهارت هایی که به دنیای تکنولوژی مرتبط است، آموزش دهید. این مهارت ها می توان شامل برنامهنویسی کامپیوتر، هوش مصنوعی، طراحی گرافیک، مهارتهای کار با ابزارهای دیجیتال یا حتی مهارتهای هنری مانند عکاسی یا نوشتن باشد.
یادگیری این مهارتها در دوران نوجوانی و جوانی به فرزند شما اعتماد به نفس میدهد که در دنیای رقابتی امروز، توانایی انجام کارهای حرفهای را داشته باشد. علاوه بر این، مهارتهای کاری به فرزند شما این امکان را میدهد که درآمدزایی مستقل داشته باشد و در دنیای بزرگتری که با سرعت زیادی در حال تغییر است، خود را به خوبی تطبیق دهد.
توصیه آخر
برای آموزش یک مهارت به فرزند خود فشار وارد نکنید و به علاقه آن توجه کنید. برای مثال اگر فرزندتان به موسیقی علاقه دارد، علاقه آن را دنبال کنید یا اگر به یک ورزشی علاقه دارد با آن مخالفت نکنید. با اهمیت دادن به علاقه و انگیزه دادن به او باعث می شود تا فرزندتان به سرعت در آن زمینه پیشرفت کند و آینده بهتر و موفق تری برای خود بسازد.