با چند اقدام ساده میتوان به جلوگیری از شب ادراری کمک کرد ؟ نیاز مکرر به ادرار کردن در شب میتواند خواب شما را مختل کند و آرامش شما را به هم بزند، اما چه میتوان کرد تا جلوی این به اصطلاح تکرر ادرار در شب یا شبادراری را بگیرید.
انجام اقداماتی ساده میتواند به شما کمک کند جلوی تکرر ادرار در شب را بگیرید، اما در عین حال لاازم است با دکترتان هم در این باره مشورت کنید، زیرا تکرر ادرار ممکن است نشانهای از یک بیماری زمینهای باشد.
برای جلوگیری از شب ادراری در شب چکار کنیم؟
یادداشتهای روزانه درباره ادرار کردنتان نگهدارید:
میزان مایعی در طول روز مینوشید، غذاهایی را که میخورید، اینکه قرص مدر یا ادرارآور مصرف میکنید و به چه میزان و شمار موارد ادرار کردن و زمانی را که صرف ادارر کردن میکنید، یادداشت کنید.
اگر مجموع زمانهای ادرار کردن بیش از ۱۰ دقیقه در طول ۲۴ ساعت باشد، میتوان آن را بیش از حد عادی شمرد.
داروی ادرارآورتان را بعدازظهرها مصرف کنید:
اگر برای فشار خون بالا، تورم پا یا نارسایی احتقانی قلب داروهای ادرارآور یا مدر مصرف میکنید، ممکن است مصرف این داروها در بعدازظهرها سودمند باشد. به این شیوه مصرف، این داروها باعث خواهند شد ادرار بیشتری در بعدازظهر و غروب تولید شود و احتمالا تولید ادرار در طول شب کاهش یابد. البته قبلا این موضوع را به دکترتان اطلاع دهید و تایید او را برای تغییر زمان مصرف دارو بگیرید.
مصرف مایعات را برای دو ساعت پیش از زمان خواب محدود کنید:
نوشیدن مایعات در فاصله زمانی بیش از حد نزدیک به زمان خواب ممکن است به نیاز به ادرار کردن در شب بینجامد. همچنین مصرف نوشیدنیهای الکلی و کافئیندار را که باعث تحریک مثانه میشوند، نیز در طول روز محدود کنید.
قطع تنفس حین خواب را وارسی کنید:
بدن ما در طول دوره خواب عمیق هورمون ضد ادراری تولید میکنند که امکان باقی ماندن مقدار بیشتری مایعت در بدن را در طول شب میدهند. افراد دچار قطع تنفس یا آپنه حین خواب به مراحل عمیق خواب وارد نمیشوند، بنابراین بدنشان مقدار کافی هورمون ضد ادراری تولید نمیکند.
ورزش کنید و برای تورم پایتان جوراب فشار بپوشید:
اگر دچار تورم در پاهیتان هستید، احتمالا در طول شب در شمار بیشتری از موارد مجبور خواهید شد تا ادرار کنید. علت این است که مایع تجمعیافته در اندامهای تحتانی (پاها) در طول روز هنگامی که دراز میکشید و پاهایتان در سطح قلب قرار میگیرید، دوباره وارد گردش خون میشود و به کلیه میرود و به صورت ادرار دفع میشود.
گردآوری: نیمکت خبر