تغذیه سالمندان باید چگونه باشد؟ . در ادامه اطلاعاتی درمورد نحوه تغذیه سالمندانی که به کرونا مبتلا شدند ،و گروه ویتامین های لازم برای بدنشان را در اختیار شما همراهان گرامی نیمکت خبر قرار میدهیم.
تغذیه سالمندان باید چگونه باشد؟
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به توصیههای تغذیهای برای سالمندان مبتلا به کرونا گفت: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامینهای B۶ ،C ، E و سلنیم و روی برای تقویت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر عفونتها توصیه میشود.
مهنوش صاحبدل در گفتوگو با ایسنا در خصوص چگونگی مراقبت تغذیهای سالمندان ،در زمان ابتلا به کووید – ۱۹ اظهار کرد:
برای بیماران سالمند مبتلا به کووید – ۱۹ مصرف روزانه سه تا سه و نیم لیتر مایعات و پایین آوردن درجه حرارت بدن برای پیشگیری از کمآبی بدن توصیه میشود.
وی افزود: مصرف رژیم غذایی پرکالری و مواد غذایی نرم البته در صورتی که بیمار دچار اضافه وزن یا چاقی نباشد و مصرف غذاهای کمحجم و در تعداد وعدههای غذایی بیشتربرای این گروه سنی از بیماران توصیه میشود.
صاحبدل بیان کرد: در تغذیه سالمندان مبتلا به کرونا باید دریافت بیشتر مواد غذایی پر فیبر مانند نان سنگک و غلات سبوسدار و انواع سبزی و میوه تازه به منظور جلوگیری از یبوست استفاده از آب میوهها و آب سبزیها مانند آب هویج و آب گوجه فرنگی به منظور دریافت بیشتر مایعات کالری و تا حدودی فیبر غذایی مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت:
نوشیدن مایعات گرم مانند چای کمرنگ به مقدار فراوان به ویژه در صورت وجود احتقان و گرفتگی بینی و حلق تا حد امکان پرهیز از مصرف کربوهیدراتهای ساده مانند قند و شکر و روغنهای جامد از جمله کره و چربیهای حیوانی موجود در گوشت، لبنیات پرچرب خامه و … باید در برنامه غذایی بیمار سالمند مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامینهایB۶ ،، E و سلنیوم و روی برای تقویت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر عفونتها توصیه میشود.
صاحبدل افزود: تخمه آفتابگردان، جوانه گندم سیب زمینی و میگو منابع غذایی دارای ویتامین E هستند.
خربزه، کلم بروکلی، گل کلم و انواع میوهها منابع غذایی دارای ویتامین C و جگر گوساله سیب زمینی، موز، عدس و اسفناج منابع غذایی دارای ویتامین B۶ هستند.
استفاده از مکملهای مولتیویتامین و املاح، خصوصا ویتامینهای A و C با نظر پزشک نیز توصیه میشود.
وی با اشاره به نحوه مراقبت تغذیهای سالمندان در دوران نقاهت بعد از بیماری کووید – ۱۹ گفت:
برای این بیماران باید در صورت امکان، غذاها از نظر پروتئین با اضافه کردن و مصرف گوشت چرخکرده پودر شیرخشک، پنیر، ماست چکیده،مغزها، تخم مرغ و ژلاتین غنی باشد.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد:
از نظر کربوهیدرات نیز باید منابع غذایی با استفاده از پوره سیب زمینی و جوانه گندم، ماش یا جو غنی شوند.
وی تصریح کرد: در همین راستا میتوان از سمنو در میانوعدهها استفاده کرد. این جوانهها را میتوان در منزل با خیساندن غلات و جوانه زدن آنها بعد از چند روز تهیه کرد.
صاحبدل ادامه داد: از نظر کالری نیز در صورت امکان باید غذاها را با اضافه کردن خامه و روغن زیتون غنی کرد.
به طور مثال میتوان خامه را به انواع سوپ اضافه کرد و مصرف دانههای روغنی مانند زیتون نیز مفید است.
وی افزود: مصرف میانوعدههای مقوی مانند سوپ غلیظ پوره سیب زمینی با پنیر و یا گوشت مرغ ساندویچ تخممرغ، پودر مخلوط مغزها و فالوده و انواع میوه بسیار کمککننده است.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد:
استفاده از مخلوط حبوبات و غلات در غذاها مانند عدس پلو، لوبیا پلو و باقلا پلو به همراه مغزها و یا تهیه انواع کیکهای کمشیرین خانگی با اضافه کردن مغز گردو، مغز بادام و موارد دیگر در غذا میانوعده مناسبی برای این دوران است.
همچنین میتوان ماکارونی را با گوشت یا پنیر یا تخممرغ یا ماهی غنی کرد.
وی گفت: انواع سبزیها مانند سیب زمینی هویج، سبزیهای برگ سبز، کدو، کرفس و شلغم را میتوان رنده و پوره آنها را به غذا اضافه کرد.
سبزیهای تازه را نیز میتوان به صورت ساطوریشده به ماست اضافه کرد.
صاحبدل با بیان اینکه باید مواد غذایی تازه و سالم مصرف کرد و از مصرف غذاهای مانده و یا فریز شده اجتناب شود، ادامه داد: از مصرف شیر و لبنیات غیرپاستوریزه نیز باید اجتناب شود.
وی بیان کرد: یکی از علل کماشتهایی در این گروه سنی کمآبی است که باید سعی کنند با استفاده از مایعات مختلف بین وعدههای غذایی، آب کافی به بدن برسانند.
روزانه باید حداقل هشت لیوان آب آشامیدنی، چای کمرنگ و شیر یا آب میوههای طبیعی در فاصله وعدههای غذایی مصرف شود و در صورتی که سالمند مبتلا به دیابت نیست میتواند از شیره انگور و یا انواع شربتهای تهیهشده با عرقیات و نبات به صورت کمشیرین استفاده کند.
گردآوری: سایت خبری نیمکت