قضیه راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی در تهران چیست ؟
قضیه راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی در تهران چیست ؟جزئیات بیشتری از این کلینیک که به همت اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف در تهران با هدف درمان علمی و روان شناختی بی حجابی ویژه نسل نوجوان، جوان و بانوان جویای هویت اجتماعی و اسلامی قرار است افتتاح شود را در این مطلب از نیمکت خبر قرار داده ایم. همراه ما باشید.
مهری طالبی دارستانی، رئیس اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف استان تهران در اینباره بیان کرد:
بر اساس مراجعات مکرر صورت پذیرفته به ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران از سوی خانوادهها و بانوان و دختران تهرانی مبنی بر وجود فشارهای محیطی و سایر عوامل که منجر به اجبار انتخاب پوشش خارج از حدود حجاب شرعی شده است.
که پس از بررسیهای تخصصی و جلسات کارشناسی به عمل آمده تصمیم بر آن شد که اولین کلینیک تخصصی مشاوره و حمایت از بازگشت به حجاب با عنوان «کلینیک ترک بیحجابی» در تهران راهاندازی شود.
رئیس اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف وی افزود:
این مرکز به عنوان بخشی از نقشه جامع راهبردی «زیست بوم غیرت، حیا، عفت، حجاب» با رویکرد فرهنگی نوین و با هدف ارائه خدمات روانشناختی، مشاورهای و مددکاری به افرادی که تمایل به رعایت حجاب دارند و ممکن است به دلیل فشارهای اجتماعی یا تأثیرات محیطی در این زمینه دچار چالش شده باشند، طراحی و به مرحلهی اجرا رسیده است.
خدمات کلینیک ترک بی حجابی
رئیس اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف استان تهران، ادامه داد:
خدمات این مرکز شامل مشاورههای فردی، جلسات گروهی، و کارگاههای مهارتآموزی در حوزه خودشناسی، تقویت هویت انسانی، و مدیریت فشارهای اجتماعی است.
مهری طالبی دارستانی مطرح کرد:
در این کلینیک تلاش میشود با ارائه آگاهی و پشتیبانی فکری، به افرادی که تصمیم به رعایت حجاب گرفتهاند یا از تطبیق با محیطهای خاص تحت فشار بودهاند، کمک کند تا بتوانند انگیزه و اعتماد به نفس بیشتری پوشش سالم خود را آزادانه انتخاب کنند.
طالبی دارستانی اظهار کرد:
در این مسیر تاکید بر حفظ شان و شخصیت بانوان گرامی است،
بنابراین جلسات مشاوره و حمایت روانشناختی در این کلینیک به صورت کاملا محرمانه، با لحاظ تصمیم مراجعان و در محیطی غیرقضاوتی برگزار میشود تا بانوان مراجعه کننده با اطمینان خاطر و امنیت روانی کامل بتوانند دغدغهها و مسائل خود را بیان کنند.
دورههای آموزشی با حضور اساتید در کلینیک ترک بی حجابی
وی عنوان کرد: برنامههای این کلینیک شامل دورههای آموزشی با حضور اساتید مجرب در زمینه فلسفه و ارزشهای حجاب، نقش آن در تقویت هویت فردی، و مهارتهای روانی برای مقابله با فشارهای پنهان اجتماعی است
که این دورهها به منظور افزایش آگاهی و تقویت توانایی تصمیمگیری افراد برگزار میشوند
و به افراد کمک میکنند تا با تکیه بر ارزشهای انسانی خود، با چالشهای پیرامون حفظ حجاب در محیطهای مختلف اجتماعی مواجه شوند
و از سوی دیگر، این مرکز با هدف بهبود سلامت روان افرادی که به دلیل عدم انطباق با محیطهای اجتماعی دچار استرس یا تناقض درونی شدهاند، برنامههای کارگاهی با رویکرد تقویت خودباوری و پذیرش تفاوتها را در دستور کار دارد.
طالبی دارستانی گفت:
در این راستا خانوادهها نیز میتوانند از خدمات مشاوره این کلینیک ترک بی حجابی بهرهمند شوند تا با ایجاد همدلی و حمایت، به عزیزان خود کمک کنند تا در مسیر تصمیمات فرهنگی و شخصی خود، از نظر روانی و محیط تربیتی پشتیبانی شوند.
و این کلینیک با همکاری سازمانهای فرهنگی و اجتماعی شروع به کار خواهد کرد .
در نظر دارد تا با تمرکز بر ارزشهای اسلامی و ایرانی، فضایی برای آگاهیبخشی و حمایت از انتخاب آگاهانه پوشش سالم فراهم آورد.
کلینیک ترک بی حجابی ؛ یعنی دختران را به تخت میبندید؟
مصطفی داننده در عصر ایران نوشت: خواندن نام «کلینیک ترک بیحجابی» احتمالاً برای بسیاری تداعیکننده کلینیکهای ترک اعتیاد است؛
گویی نیت بر این است که دختران را به تخت ببندند و به درمان اجباری بپردازند.
این نوع تصمیمها از همان ابتدا سوالبرانگیز و دور از درک عمومی به نظر میرسد.
اینکه چطور در جلسات اداری چنین طرحهایی به تصویب میرسد، جای شگفتی دارد!
آیا هیچکس در این جلسات تردید نمیکند که چنین تصمیماتی، بهجز خنده و تمسخر، دستاوردی برای جامعه نخواهند داشت؟
کدام بحران اجتماعی و فرهنگی در جهان با این نوع برخوردها حل شده که ما امید داشته باشیم کلینیکهای ترک بیحجابی بتوانند تغییر مثبتی ایجاد کنند؟
تاسیس این کلینیکها پیام ضمنی نگرانکنندهای به دختران و جوانانی میفرستد که مثل ستاد امر به معروف فکر نمیکنند؛
پیام این است که آنها دچار «بیماری» هستند و نیاز به درمان دارند.
این برخوردی است که پیشتر دربارهٔ اعتیاد به کار گرفته شده و حالا بدون توجه به تاثیرات آن، به مسئله پوشش تسری داده میشود.
حال پرسش این است که در این کلینیک چه برنامه جدیدی برای این جوانان ارائه میشود؟
آیا کاری متفاوت از آنچه در مدارس از طریق معلمان پرورشی و کتب تعلیمات دینی انجام میدادند، صورت خواهد گرفت؟
بسیاری از جوانانی که امروز در پوشش خود، آزادی بیشتری میجویند، سالها از سخنان و نصایح دینی در دوران مدرسه بهرهمند بودهاند، اما این اقدامات آنها را متقاعد نکرده است.
چه دلیلی وجود دارد که تصور کنیم این کلینیکها کارایی بیشتری خواهند داشت؟
چنین تصمیماتی نشان میدهد که برخی مسئولان هنوز به درک کاملی از مسئله حجاب و مطالبات نسل جوان نرسیدهاند.
تا زمانی که نگاه آنها تغییر نکند، همچنان با این نوع برخوردها درجا خواهیم زد.
نسل امروز بهواسطهٔ گسترش شبکههای اجتماعی و دنیای کوچکی که بهراحتی در یک گوشی جای گرفته، دیگر همانند نسلهای پیشین فکر نمیکند.
برای تعامل با آنها، شناخت دقیقتر و احترام به تفاوتهایشان ضروری است، نه اینکه آنان را بیمارانی نیازمند درمان بدانیم.
البته این کلنیکها میتوانند بودجههای خوبی بگیرند و اشتغال زایی کنند و اگر از این جنبه به این ماجرا نگاه کنیم میشود برای آن توجیهی پیدا کرد. بالاخره به بهانه این تصمیم میشود کار تولید کرد و کمی آمار اشتغال را بالا برد!
در نهایت، اگر ستاد امر به معروف به دنبال تصمیمهای پربازده است، بهتر است از جامعهشناسان، پژوهشگران علوم اجتماعی و همچنین جوانانی که اعتقادی به حجاب ندارند، دعوت کند تا با یک رویکرد علمی و پژوهشی و پس از مطالعات چند ساله، به فهمی دقیقتر از نسل امروز ایران دست یابند.
هر تصمیمی بدون پشتوانه علمی و با این پیشفرض که «ما درست میگوییم و آنها اشتباه میکنند»، محکوم به شکست خواهد بود.
بهتر است به جای تلاش برای «اختراع دوباره چرخ»، از تجارب جهانی در حل مسائل اجتماعی بهره بگیریم و از تکرار اشتباهات پرهیز کنیم.
گردآوری:نیمکت خبر