راهنمای جامع انتخاب و خرید قرنیز
قرنیز یکی از اجزا مهم در دکوراسیون داخلی است که بر خلاف تصور عموم افراد به دلیل قرار گیری در قسمت پایین دیوار کم اهمیت به حساب می آید اما باید گفت که این باور کاملا غلط است و بر زیبایی و جلوه دکوراسیون می افزاید و هم چنین به حفظ و نگهداری دیوار ها کمک می کند، در این مقاله قصد داریم به نکات و راهنمای جامع انتخاب و خرید قرنیز بپردازیم پس اگر قصد خرید و انتخاب قرنیز را دارید تا انتها همراه ما باشید.
انواع قرنیز
قرنیز ها انواع و جنس های مختلفی دارند که بر اساس سلیقه و دکوراسیون می توانید قرنیز دلخواه را انتخاب کنید، انواع قرنیز شامل قرنیز چوبی، ام دی اف، پی وی سی، سنگی و سرامیکی، پلی یورتان و… است که در ادامه سعی داریم به طور کامل توضیحاتی در رابطه با آن ها ارائه دهیم.
قرنیز MDF
قرنیز ام دی اف با دوام ترین و پرکاربرد ترین نوع قرنیز است که با هر سبک دکوراسیون به راحتی ست می شود و در رنگ بندی و طرح بندی های متنوع در بازار موجود هستند، دوام و قابلیت های بسیار زیاد مانند مقاومت در برابر ضربه، رطوبت و دما باعث شده است که طرفداران زیادی را به خود جلب کند .
قرنیز PVC
قرنیز پی وی سی آراپلاست به دلیل مقاومت در برابر رطوبت، نصب آسان، دوام و ماندگاری بالا و همچنین قیمت مقرون به صرفه گزینه عالی برای انتخاب است هم چنین برای فضا های مرطوب مانند حمام و سرویس بهداشتی مورد مصرف قرار می گیرد، رنگ و تنوع در این جنس زیاد است و به راحتی می توانید رنگ مد نظر را انتخاب نمایید.
قرنیز پلی یورتان
این قرنیز با نام قرنیز ام دی اف خام نیز در بازار نام برده می شود، این قرنیز پس از نصب نیاز به رنگ آمیزی دارد و با رنگ های اکرلیک و یا روغن می توان رنگ دلخواه را بر روی قرنیز پیاده کرد، بهتر است رنگ قرنیز با دیوار هم خوانی داشته باشد.
این قرنیز ها در دکوراسیون مینیمال و کلاسیک کاربرد دارند و برای زیبایی بیشتر می توانید از قاب بندی نیز استفاده کنید.
قرنیز چوبی
قرنیز چوبی از حنس های مختلف مانند راش، ترموود، روس و گردو ساخته می شود و در دکوراسیون های خاص و مجلل بیشترین استفاده را دارد این نوع قرنیز روکش و رنگ خاصی ندارند و به رنگ طبیعی چوب هستند و جلوه و فضا را گرم و دلشین می کند اما نسبت به سایر قرنیز ها قیمت بالاتری دارد.
قرنیز سرامیکی و سنگی
قرنیز سنگی و سرامیکی از قدیمی تر ین نوع قرنیز است این نوع قرنیز هم زمان با اجرای کف پوش قابل اجر می باشد و در محیط کار بیشترین متقاضی را دارد و به دلیل نصب دشوار، قیمت بالا، طرح و رنگ محدود استفاده از قرنیز های ام دی اف، پی وی سی و… مرسوم تر شده است و این قرنیز ها کارایی چندانی ندارند.
برای انتخاب قرنیز چه رنگی مناسب است ؟
علاوه بر جنس قرنیز رنگ آن نیز از اهمیت خاصی برخوردار است که می تواند تاثیر زیادی بر زیبایی فضا داشته باشد، رنگ مناسب علاوه بر زیبایی در ایجاد احساسات و جو کلی نیز نقش دارد، در ادامه در مورد انتخاب رنگ قرنیز توضیحاتی را ارائه می کنیم.
اهمیت رنگ قرنیز
رنگ مناسب برای قرنیز می تواند فضا را بزرگ تر یا کوچکتر نمایان کند، رنگ های روشن فضا را باز تر و رنگ های تیره فضای را گرم تر و دلنشین می کنند و باید بر اساس متراژ باید رنگ مناسب انتهاب کنید.
تناسب رنگی با دیوار پوش و کف پوش می تواند سبب ایجاد یکپارچگی در دکوراسیون شود.
بر اساس سلیقه و روحیات می توانید رنگ مورد نظر را انتخاب کنید چرا که رنگ ها احساسات مختلفی را در فرد ایجاد می کنند به طور مثال رنگ های خنثی و ملایم آرامش بخش خواهند بود.
نکات مهم در انتخاب رنگ مناسب قرنیز
۱.ست بودن با رنگ دیوار پوش
وقتی قصد دارید رنگ قرنیز را انتخاب کنید ابتدا باید در نظر بگیرید دیوار پوش چه رنگی دارد و بر اساس آن رنگ هماهنگ را انتخاب کنید، به طور مثال دیوار های خاکستری با قرنیز سفید و کرم زیبا خواهند شد.
۲.سبک دکوراسیون
سبک و مدل دکوراسیون در انتخاب رنگ قرنیز تاثیر گذار است، در دکوراسیون کلاسیک گرم و غنی و در دکوراسیون مدرن از رنگ های خنثی و ملایم می توان استفاده کرد.
۳.تاثیر نور
نور طبیعی و مصنوعی در رنگ قرنیز تاثیر دارد، در فضا های که کم نور هستند بهتر است از رنگ روشن استفاده شود تا بازتاب نور به روشن شدن فضا کمک کند.
- تاثیر روان شناختی رنگ ها
رنگ ها می توانند بر احساسات و رفتار افراد تاثیر گذار باشد رنگ های آب و ملایم آرامبخش و تسکین دهنده ، سبز باعث ایجاد تعادل و آرامش می باشد .
- انتخاب بر اساس سلیقه
مهم ترین امر در انتخاب قرنیز سلیقه شخصی است که بر اساس سن و محل اجرا متفاوت خواهدبود.
کلام پایانی :
قرنیز ها انتخاب مهمی برای فروشگاه دکوراسیون داخلی هستند که در زیبایی و جذابیت نقش مهمی ایفا می کنند در این مقاله هر آنچه مربوط به راهنمای جامع انتخاب و خرید قرنیز است را بیان کردیم .