اخبار روزروانشناسی

چند راهکار مناسب برای جلوگیری از ناخن جوییدن در کودکان

  • چند راهکار مناسب برای جلوگیری از ناخن جوییدن در کودکان

    چند راهکار مناسب برای جلوگیری از ناخن جوییدن در کودکان اگر ناخن جویدن به‌صورت ناگهانی شروع شده است،

    به این فکر کنید که آیا کودک شما ممکن است اضطراب یا استرس را تجربه کند؟ ممکن است دلیلی باعث ایجاد استرس ناگهانی در کودک شده باشد. به خاطر داشته باشید که برخی از رویدادهای مثبت، مانند ارتقاء به یک گروه مطالعه‌ی جدید یا گرفتن یک حیوان خانگی جدید هم می‌تواند برای بچه‌ها استرس‌زا باشد. در نتیجه برای پیدا کردن منبع استرس، همیشه دنبال دلایل منفی نگردید.

    خودداری کودکان از ناخن جوییدن
    خودداری کودکان از ناخن جوییدن

    با راهکارهای زیر می‌توانید کودک را متوقف کنید و سعی کنید کم‌کم این عادت را از یاد او ببرید:

    ۱. کوتاه کردن مرتب ناخن

    وقتی ناخن‌های کودک را مرتب کوتاه کنید، فاصله‌ای بین ناخن و انگشت ایجاد نمی‌شود در نتیجه هیچ جرم و آلودگی و میکروبی در این قسمت جمع نمی‌شود.

    ۲. پیدا کردن جایگزین

    برای بچه‌ها یک جایگزین سالم و بی‌خطر پیدا کنید تا در دهانش بگذارد. برای بچه‌های بزرگ‌تر این جایگزین می‌تواند خوراکی‌های ترد و سالم باشد؛ مثلا تکه‌های هویج و کرفس.

    ۳. پرت کردن حواس کودک

    باید به کودک یاد بدهید که در این مواقع روی چیز دیگری تمرکز کند. به بچه‌ها یک اسباب‌بازی بدهید که انگشت‌هایش را مشغول نگه دارد. بعضی اسباب بازی‌ها و فیجت‌های مخصوص کاهش استرس هستند که بچه‌ها می‌توانند در جیب خود بگذارند و آن را لمس کنند.

    ۴. در نظر گرفتن یک علامت هشدار

    بین خودتان یک علامت هشدار در نظر بگیرید. مثلا قرار بگذارید که هر وقت کودک این عادت را تکرار کرد، مادر با نوازش پشت بازو به او هشدار دهد که کار درستی نیست.

    ۵. در نظر گرفتن سیستم پاداش

    با کمک سیستم پاداش کودک، هر روزی که فرزندتان این عادت را تکرار نکرد می‌توانید برای او یک استیکر در نظر بگیرید. اگر کودک شما نمی‌تواند تمام روز طاقت بیاورد، روز را به بازه‌های چند ساعته تقسیم کنید.

    ۶. مانیکور ناخن کودک

    کودک شما اگر به سن مطلوبی برای مانیکور رسیده باشد، برای انجام این کار هیجان‌زده خواهد بود. وقتی او را پیش متخصص مانیکور ببرید و ناخن‌هایش را در سالن، مرتب کند و لاک بزند، برای آن‌ها اهمیت بیشتری قائل خواهد بود و کمتر تمایل پیدا می‌کند که آن را بجود.

    گردآوری: نیمکت خبر 

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا