مهریهای که تاریخی شد!+ عکس و توضیحات
مهریهای که تاریخی شد!+ عکس و توضیحات
مهریهای که تاریخی شد! سند ازدواج زنده یاد «نیکو خردمند» بازیگر سینما و تلویزیون همزمان با زادروز آن مرحومه به موزه سینما اهدا شد.
از نکات قابل توجه این سند که توسط پویا پورمعانی کارگردان و تهیه کننده سینما به موزه سینما اهدا شده است، میزان مهریه آن مرحومه بوده است.
بر اساس این سند مهریه ایشان در زمان ازدواج در سال ۱۳۵۸ با همسرشان علیرضا خوشنویسان یک جلد قرآن و یک شاخه نبات بوده است.
وی برندهٔ سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم «پرده آخر» در نهمین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۹ همچنین برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم «بازیچه» در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر در سال۱۳۷۲ بوده است.

مختصر بیوگرافی نیکو خردمند
نیکو خردمند (زاده ۱۹ آبان ۱۳۱۱ تهران – درگذشته ۲۶ آبان ۱۳۸۸ تهران) دوبلر و هنرپیشه سینما و تلویزیون اهل ایران بود.
نیکو خردمند ۱۹ آبان ۱۳۱۱ در تهران و در خانوادهای فرهنگی متولد شد. او خواهر بزرگتر آهو خردمند و دخترعموی شهرو خردمند بود.
او دارای مدرک تحصیلی دیپلم و فارغ التحصیل کارگردانی سینمادر رویال تئاتر سلطنتی بود. فعالیت هنری او از سال ۱۳۳۷ با گویندگی در رادیو شروع شد.
وی گویندگی فیلم را از شهریور سال ۱۳۳۹ زیر نظر هوشنگ لطیف پور و سعید شرافت آغاز کرد.
گوینده نقشهای اصلی بهجای کلودیا کاردیناله، آوا گاردنر، الیزابت تیلور، اینگرید برگمن، ایوت میمییوکس، لی رمیک، الکه زومر، فخری خوروش، ایرن، کتایون، آرام، پوری بنایی و… بودهاست.
او همزمان با دوبله، از سال ۱۳۴۲ تا سال ۱۳۴۷ گوینده نمایشهای رادیویی برنامه دوم رادیو و همچنین مجری برنامه «معرفی تئاتر در تلویزیون» در سال ۱۳۵۱ بود.

دوبله فیلمهای کلاسیک تاریخ
او در دوبله فیلمهای کلاسیک تاریخ سینما که در دهه پنجاه در «تلویزیون ملی ایران» دوبله میشدند، حضور داشت و گوینده مجموعه مستند «پنجرهها» نیز بود.
فعالیت سینمایی او با بازی در فیلم «پرده آخر» (واروژ کریممسیحی) در سال ۱۳۶۹ شروع شد.
در این فیلم خردمند در نقش تاجالملوک، بازماندهای از یک خانواده اشرافی رو به زوال، بازی چشمگیری داشت.
همچنین بازی او در «خانه خلوت» (مهدی صباغزاده) در کنار عزتالله انتظامی، یکی دیگر از اوجهای حضور او بر پرده سینما محسوب میشود و بازیاش در مجموعههای تلویزیونی «آوای فاخته» و بخصوص «دزدان مادربزرگ» نیز در یادها ماندهاست.
نیکو خردمند حدود ساعت ۴ بامداد ۲۶ آبان ۱۳۸۸، در سن ۷۷ سالگی و در بیمارستان ابن سینای تهران درگذشت.
وی در پاییز سال ۱۳۸۷ چندین بار به بیمارستان منتقل شده بود. همچنین بیماری وی در ماههای آخر عمرش شدت یافته بود.
نیکو خردمند در هفتههای پیش از مرگش به دلیل بیماری قلبی و عروقی و ضعف جسمانی تحت مراقبت پزشکی قرار گرفت و در بیمارستان بستری بود.
گردآوری: نیمکت خبر